Людям з порушення зору Звичайна версія

Здійснення Фондом ліквідації ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "РЕАЛ БАНК" та розрахунки з вкладниками

10.06.2014

З 21 травня 2014 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) здійснює ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "РЕАЛ БАНК" (далі - ПАТ "РЕАЛ БАНК").

 

У зв’язку з цим з 28 травня 2014 року Фонд розпочав виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам ПАТ "РЕАЛ БАНК" за Загальним реєстром вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду через установи банку-агента Фонду Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк" (далі - АТ "УкрСиббанк").

Станом на 10 червня 2014 року, через установи банку-агента Фонду АТ "УкрСиббанк" вкладникам виплачено майже 264,2 млн грн або 77 % від загальної суми відшкодування, перерахованої до банку-агента. Водночас, для повернення коштів вкладникам ПАТ "РЕАЛ БАНК" під час дії тимчасової адміністрації Фондом було надано цільову позику, за рахунок якої ПАТ "РЕАЛ БАНК" повернув кошти вкладникам на суму 198,1 млн грн.

Таким чином, всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації ПАТ "РЕАЛ БАНК" станом на 10 червня 2014 р. вкладниками отримано 462,3 млн грн, що становить 85,4% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

Вкладникам для отримання гарантованої суми відшкодування необхідно звернутись до банку-агента та пред’явити паспорт та документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Для отримання коштів на підставі свідоцтва про право на спадщину спадкоємцям спочатку необхідно звернутися до ПАТ "РЕАЛ БАНК".

Кредитори банку - юридичні або фізичні особи, які мають документально підтверджені вимоги до банку (боржника) щодо його майнових зобов’язань, мають право заявити уповноваженій особі Фонду на ліквідацію ПАТ "РЕАЛ БАНК" про свої вимоги до банку. Вимоги кредиторів прийматимуться уповноваженою особою Фонду на ліквідацію ПАТ "РЕАЛ БАНК" до 26 червня 2014 року включно за адресою: пр-т Леніна, 60, м. Харків, 61072. Контактні телефони: 0 800-214-014.

Також на даний момент триває інвентаризація та оцінка майна банку з метою формування ліквідаційної маси ПАТ "РЕАЛ БАНК", до якої включається будь-яке нерухоме та рухоме майно, кошти, майнові права та інші активи банку. Кошти одержані в результаті продажу майна ПАТ "РЕАЛ БАНК" будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів у черговості визначеній законодавством.

Довідка:

Як повідомлялось раніше, для отримання гарантованої суми вкладники ПАТ "РЕАЛ БАНК" можуть звертатись до установ банку-агента Фонду АТ "УкрСиббанк" до 09.07.2014 включно. Дані виплати здійснюватимуться відповідно до Загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду. В подальшому виплати коштів будуть здійснюватись за результатами розгляду індивідуальних письмових звернень вкладників до Фонду. В цілому виплати відшкодувань триватимуть до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Відділ зв’язків з громадськістю

та міжнародними організаціями

[email protected]

(044) 333-35-63